Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

29. 02. 2020. 08:54 >> 08:51

SZO O KORONAVIRUSU

Nivo opasnosti veoma visok, skoro 84.000 oboljelih

Svjetska zdravstvena organizacija podigla je nivo opasnosti od globalnog širenja koronavirusa na "veoma visok", nakon što se virus proširio na sve kontinente osim Antarktika, a još osam država prijavilo prve slučajeve oboljevanja.

Broj oboljelih od koronavirusa u svijetu bliži se brojci od 84 hiljade, od čega, do sada, ima blizu 2,9 hiljade smrtnih slučajeva.

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 slučaja koronavirusa, što je najveći porast broja inficiranih u jednom danu.

Time je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 2.931, dok je broj preminulih ostao 17, prenosi BBC i dodaje da u troj zemlji ima najviše potvrđenih slučajeva van Kine, gdje je počela epidemija.

U kopnenom dijelu Kine, bez provincije Hubei, epicentra epidemije, juče su prijavljena samo četiri slučaja koronavirusa, što je najmanji broj u jednom danu od kada je Nacionalna zdravstvena komisija u januaru počela da objavljuje dnevne izvještaje.

U Hubeiju su u petak prijavljena 423 nova slučaja, od kojih 420 u glavnom gradu Vuhanu, dok je prethodnog dana u toj provinciji zabilježeno 318 novih slučajeva.

U Italiji su juče preminule još četiri osobe, čime se ukupan broj žrtava popeo na 21, a porastao je i broj zaraženih sa 650 na 821.

Epidemija koronavirusa u toj zemlji počela je prošle nedjelje u sjevernim regionima Lombardija i Veneto.

Na japanskom ostrvu Hokaido danas je proglašeno vanredno stanje zbog brzog širenja novog koronavirusa, a u toj zemlji preminuo je prvi stranac, britanski državljanin koji je bio na kruzeru Dajmond princes.

U Iranu su od danas sve škole zatvorene na tri dana, dok je broj preminulih u toj zemlji porastao na 34, a 388 ljudi je zaraženo.

U Njemačkoj je prijavljeno skoro 60 slučajeva koronavirusa, u Francuskoj 57, a u Španiji 32, prenosi Tanjug.

U Meksiku je u petak potvrđen prvi slučaj koronavirusa, što je drugi slučaj u Južnoj Americi, poslije Brazila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније