Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

29. 02. 2020. 13:31 >> 13:30

OTKAZIVANJA ZBOG VIRUSA

U Hongkongu prazno 90% hotela

Popunjenost hotelskih kapaciteta u Hongkongu je u prva dva ovogodišnja mjeseca pala ispod deset odsto, usljed opšteg otkazivanja svih promocija i događaja.

South China Morning Post piše da su sve industrije danas povezane i vidi se lančani efekat koji se prenosi preko turizma, trgovine, hotelijerstva, gastronomije i gotovo svih vrsta uslužnih djelatnosti.

List piše da će biti potrebno dosta vremena kako bi se okrenuli ti trendovi, i oni će se teško dogoditi u ovoj godini, prenosi SEEbiz.

U prvoj polovini prošle godine, prosječna hotelska popunjenost je bila 83 odsto, a u drugoj polovini godine 53 odsto. Pad je bio izazvan društvenim nemirima i talasom protesta.

Trenutna hotelska popunjenost od deset odsto, zbog epidemije virusa, ravna je katastrofi za tamošnje hotelijere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније