Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

29. 02. 2020. 14:51 >> 14:52

TENZIJE NA GRANICI

Grčka policija spriječila ulazak 4.000 migranata

Grčka je policija je spriječila 4.000 migranata da iz Turske silom uđu u Grčku, rekao je danas u Atini portparol Vlade Steljos Pecas, poslije hitnog sastanka kojim je predsjedavao premijer Kirijakos Micotakis.

"Grčka se juče suočila s organizovanim pokušajem masovne i ilegalne povrede granice i to je uspješno prebrodila. Zaštitili smo naše i granice Evrope. Spriječili smo više od 4.000 nelegalnih pokušaja ulaska na našu teritoriju", rekao je Pecas.

Nešto ranije je Turska objavila da svoje granice ka Evropi otvara za migrante iz Sirije, dok u grčkim medjima ima informacija da turske vlasti autobusima organizovano prevoze migrante ka grčkoj granici.

Pecas je još rekao da je grčka vlada "odlučna da učini sve kako bi zaštitila granice" i da su "ojačane snage" na kopnenim i pomorskim granicama prema Turskoj.

Micotakis je na jutrošnji sastanak pozvao ministre spoljnih poslova Nikosa Dendijasa, unutrapnjih poslova Mihalisa Hrisohoidisa i odbrane Nikosa Panajotopulosa, kao i šefove vojske i obalske straže.

Po riječima Pecasa, na granici duž rijeke Evros (Marica) je uhapšeno 66 migranata, a oko 4.000 migranata i izbjeglica se jutros ponovo okupilo kod graničnog prelaza Kastanjes.

"Erdoganove ucjene neće proći. Nećemo tolerisati ilegalne prelaske granice", izjavio je zamjenik grčkog ministra spoljnih poslova Miltijadis Varvicjotis.

Ministar odbrane Panajotopulos je reklao da će granice biti "zaštićene", ali da će biti "veoma teško" nadzirati pomorske granice kod grčkih ostrva u Egejskom moru.

Po navodima Obalske straže, 180 migranata se prošle noći iskrcalo na ostrva Lezbos i Samos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније