Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

01. 03. 2020. 15:54   >>  15:54

ZBOG MIGRANATA

Fronteks šalje pojačanje na grčko-tursku granicu

Evropske agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) saopštila je danas da je rasporedila pojačanje i podigla stepen upozorenja na grčko-turskoj granici, dok se hiljade migranata okupljaju na granici s Grčkom.

"Primili smo zahtjev za dodatnu pomoć od Grčke. Preduzeli smo korake za raspoređivanje dodatne tehničke opreme i agenata u Grčkoj", navodi se u saopštenju portparola Fronteksa u Briselu.

Kako se navodi, Fronteks je podigao stepen upozorenja za sve granice prema Turskoj.

Suočen sa dolaskom hiljada migranata do granica Grčke, premijer Kirijakos Micotakis sazvao je za danas u 18.00 sastanak Savjeta grčke vlade za spoljne poslove i odbranu.

Na sjeveroistoku Grčke, oko 13.000 migranata došlo je do grčko-turske kopnene granici nadajući se prelasku iz Turske u Grčku, podaci su UN.

Priliv migranata uslijedio je najavi turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da će otvoriti granicu i pustiti migrante da uđu u Evropu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније