Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

01. 03. 2020. 17:32   >>  17:31

RASTU TENZIJE

Sirija: Turska srušila dva borbena aviona

Sirijska zvanična novinska agencija SANA je objavila da su turske snage u sjeverozapadnoj Siriji oborile dva sirijska borbena aviona, dok se pojačava sukob koji je doveo do sve većih sukoba turskih i sirijskih snaga.

SANA navodi da su avioni ciljali iznad regiona Idlib i da su se četiri pilota spasla katapultiranjem.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo dva aviona SU-24 i uništilo sisteme protivvazdušne odbrane nakon što je jedna od njenih bespilotnih letjelica oborena.

Ranije su sirijski vojni mediji rekli da je oborena bespilotna letjelica unutar sjeverozapadne oblasti Sirije koju je vlast u Damasku zatvorila za sve avione, i bespilotne. U upozorenju je rečeno da će se svaki avion koji prodre u sirijski vazdušni prostor tretirati kao neprijateljski i obarati ga.

Turske bespilotne leteljice su dva dana napadale u provinciji Idlib, a sirijski aktivisti tvrde da su nanele velike gubitke sirijskim vladinim snagama.

Ova sučeljavanja su povećala napetopst između Turske i Rusije, koje u sirijskom građanskom ratu podržavaju suprotstavljene strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније