Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

01. 03. 2020. 23:30 >> 23:36
1

ZAPOSLENI U STRAHU

Koronavirus zatvorio Luvr

Epidemija širenja koronavirusa danas je zatvorila francuski muzej Luvr, a zaposleni koji čuvaju vrijedna umjetnička djela strahuju da će ih posjetioci iz cijelog svijeta zaraziti.

"Veoma smo zabrinuti jer imamo posjetioce sa svih strana", rekao je predstavnik sindikata zaposlenih u muzeju Andre Sakristin.

"Rizik je veoma, veoma, veoma velik. Iako za sada među 2.300 radnika u muzeju nema potvrda da je neko inficiran virusom samo je pitanje vremena", rekao je on.

U kratkom saopštenju iz Luvra navedeno je da zbog sastanka osoblja o naporima na prevenciji virusa, muzej nije otvoren prema rasporedu jutros.

Danas popodne posjetioci su još čekali da uđu u muzej.

Zatvaranje muzeja je uslijedilo poslije jučerašnje odluke vlade da zabrani javne sukupove s više od 5.000 ljudi u zatvorenom prostoru.

Sakristin je rekao da je nova mjera povećala strah zaposlenih u Luvru da im prijeti opasnost zaraze, jer muzej svakodnevno dočekuje desetine hiljada posjetilaca.

Takođe, osoblje je zabrinuto i zbog kolega iz sjeverne Italije koje su došle u Luvr da preuzmu djela Leonarda da Vinčija koja su pozajmili za veliku izložbu.

Za ponedjeljak je zakazan sastanak sindikalnih predstavnika i rukovodstva muzeja o prevenciji virusa rekao je Sakristin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније