Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

02. 03. 2020. 11:38 >> 11:37

U LUKSEMBURGU

Od danas javni prevoz besplatan

U Luksemburgu je stupila na snagu mjera o besplatnom javnom prevozu, čime je ta zemlja postala prva u svijetu sa prevozom koji se više ne plaća.

Distributeri karata postepeno će biti uklonjeni, ali će ih ostati nekoliko na željezničkim stanicima i drugim prodajnim mjestima za prvu klasu vozova, koja nije obuhvaćena tom mjerom.

Oko 40 odsto domaćinstava koristi javni prevoz u Luksemburgu, tako da će besplatni prevoz, uveden kao "socijalna mjera", predstavljati uštedu od oko 100 eura prosječno po domaćinstvu na godišnjem nivou, prenosi B92.

Građani Luksemburga najviše koriste automobile kao prevozno sredstvo, a vlasti planiraju velike investicije kako bi poboljšali saobraćajne infrastrukture.

Predviđena je gradnja dodatnih parkinga, autobuskih stajališta sa savremenom opremom o podacima reda vožnje, dodatna mjesta za električna punjenja automobila, kao i uvođenje još nekoliko linija tramvaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније