Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

06. 03. 2020. 22:49   >>  22:50 1

U BRISELU

Protest mladih za klimu sa Gretom Tunberg

Nekoliko stotina ljudi danas je u Briselu održalo protest za klimu na poziv organizacije "Mladi za klimu" (Youth for Climate) uz učešće švedske aktivistkinje Grete Tunberg.

Mlada Šveđanka se u tišini priključila skupu noseći transparent "Školski štrajk za klimu".

Na skupu su pored mladih bili i predstavnici raznih ekoloških organizacija.

Okupljanje je održano dva dana nakon što je Evropska komisija predstavila nacrt "zakona o klimi", koji su kritikovali ekološki aktivisti, kao i Greta Tunberg koja je ove nedjelje održala govor u Evropskom parlamentu.

"Pokušavate da donosite zakone i političke odluke i smatrate da možete da budete lideri u oblasti klime, a istovremeno nastavljate da gradite i subvencionišete nove infrastrukture na fosilno gorivo", rekla je Greta Tunberg u Evropskom parlamentu.

"Takva situacija treba da se okonča", dodala je aktivistkinja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније