Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

07. 03. 2020. 17:25 >> 17:27
6

BEZ OKUPLJANJA VJERNIKA ZBOG VIRUSA

Papa Franjo blagosilja preko video linka

Papa Franja će naredna dva javna blagoslova uputiti putem video linka da bi spriječio okupljanje vjernika kao predostrožnost protiv širenja koronavirusa.

Vatikan je u današnjem saopštenju naveo da papa neće svoj tradicionalni nedjeljni blagoslov uputiti s prozora na Trgu Svetog Petra, kako je, inače, običaj, već će to obraćanje biti prenošeno iz biblioteke u Apostolskoj palati. Isto će biti učinjeno u srijedu.

Papa je takođe prestao da služi jutarnju misu pred zvanicama u kapeli vatikanskog hotela u kom živi, navodeći da su mu kontakti sa ljudima veoma ograničeni da bi se smanjila mogućnost da se razboli.

Budući da ima 83 godine, da se oporavlja od prehlade i da mu je dio jednog plućnog krila uklonjen, dok je bio mladić, Franja bi bio u u opasnosti od ozbiljnih komplikacija ako se zarazi korona virusom. Italija je preporučila starijim građanima da ostanu kod kuće.

Mjere se sprovode nakon što je Vatikan juče potvrdio prvi slučaj zaraze.

Papa je prošle nedjelje uputio blagoslov s prozora, kom prilikom se dva puta zakašljao. I nekoliko dana ranije je kašljao i brisao nos tokom mise.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније