Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

11. 03. 2020. 20:29   >>  20:25

ZBOG KORONA VIRUSA

Poljska zatvara škole na dvije nedjelje

Poljska zatvara sve škole na 14 dana pošto je u zemlji potvrđeno 25 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a po svemu sudeći danas će biti potvrđen i 26. slučaj, rekao je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

"Korona virus i ta epidemija koja se širi može da bude veoma opasna. Imamo vjerovatno 26. slučaj virusa korona u Poljskoj. Donijeli smo odluku da zatvorimo sve prosvetne organizacije i visoke škole na 14 dana, od ponedjeljka, s tim da već sjutra u njima neće biti nastave, ali će učitelji brinuti o djeci", kazao je na konferenciji za novinare u Varšavi Moravjecki.

Poljski premijer upozorio je da to nije raspust, da to nije slobodno vrijeme, već karantin u društvu.

"Ta greška napravljena je u Italiji. Omladina koja nije išla u škole izlazila je u provod. Ovo je vrijeme karantina u društvu. Apelujem na odgovornost. Budimo odgovorni i pobrinimo se razumno da provedemo vrijeme kod kuće", rekao je poljski premijer.

Ministar kulture Pjotr Glinjski saopštio je da se u Poljskoj takođe zatvaraju pozorišta, opere, filharmonije i bioskopi i dodao je da je situacija vrlo ozbiljna, ali nije tragična.

U Poljskoj je potvrđeno 25 slučajeva zaraze virusom korona, premijer je danas pomenuo i vjerovatni 26. mogući slučaj a u karantinu je 1.055 ljudi, dok je 9.366 pod epidemiološkim nadzorom, javljaju poljski mediji.

"Ima teorija da će toplije vrijeme biti efikasno u borbi sa virusom, ali mi to ne znamo. Bilo bi neodgovorno da polazimo od toga da će kad dođe ljeto sve biti u redu", rekao je Moravjecki.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније