Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

14. 03. 2020. 10:04   >>  10:02

JANEZ JANŠA PREMIJER

Slovenija dobila novu vladu

Slovenija je dobila Vladu, nakon što je skupština podržala kabinet Janeza Janše.

Za vladu su glasala 52 poslanika, dok je 31 bio protiv.

Osim izbora vlade, glavne teme rasprave bile su borba protiv korona virusa i pasivnost prethodne vlade uoči izbijanja epidemije, prenosi Al Jazeera Balkans.

Janša je na početku zasjedanja rekao da će borba protiv širenja korona virusa biti jedan od glavnih prioriteta na početku djelovanja nove vlade i da će za zaustavljanje širenja epidemije biti presudne naredne sedmice.

On je pozvao na strogo pridržavanje već određenih mjera, smanjivanje javnih kontakata i odgovornost i najavio da će njegova vlada donijeti nove mjere i interventne zakone za pomoć ekonomiji u krizi oko korona virusa i mogućoj recesiji.

Nova slovenska vlada četiri stranke pod vođstvom Janše trebalo bi da bude potvrđena tek početkom naredne sedmice, ali procedura je ubrzana zbog krize uzrokovane sve većim brojem slučajeva infekcije korona virusom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније