Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Ivan Mijanović, TVCG ]

14. 03. 2020. 20:23 >> 20:22

NOVE MJERE

I u Belgiji zabranjena okupljanja, zatvoreni kafići...

U Belgiji su od danas na snazi nove mjere zaštite od koronavirusa. Zatvoreni su kafici, restorani, zabranjena okupljanja.

Broj zaraženih koronavirusom u Belgiji nastavlja da raste. Danas su registrovana 133 nova slučaja, a u cijeloj zemlji od početka epidemije zaraženo je 689 osoba, od kojih su četiri preminule.

Na glavnom briselskom trgu primjetno je manje posjetilaca, a gradske vlasti apelovale su na stanovnike da ostanu kod kuća, kako bi se izbjeglo širenje virusa. Gradski prevoz normalno funkcioniše, ali se savjetuje da se koristi isključivo u slučaju potrebe.

Tokom prvog dana drugačijeg života, odnosno pojačane prevencije, otvorene su isključivo prehrambene prodavnice, apoteke i prodavnice hrane za životinje. I pored poziva da se ne stvaraju zalihe hrane, primjetne su gužve u trgovinama, gdje se više nego obično kupuju osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Škole od ponedjeljka neće raditi najmanje tri sedmice, a zatvoreni su i kafici, restorani, diskoteke. Zabranjena su sva okupljanja, otkazani kulturonoumjeticki događaji..

Čelnici evropskih institucija pozvali su većinu zaposlenih da rade od kuće. Kako bi se ublažile ekonomske posljedice koronavirusa, Evropska komisija zatražila je od vlada zemalja EU da ponude veću državnu pomoć preduzećima koji trpe najveće gubitke zbog epidemije.

Sve opšte bolnice širo zemlje preduzele su dodatne mjere i sprenme su za prihvat novoboljelih. Posjete bolesnicima, stračkim domovima zabranjene su, budući da su stariji najčešće žrtve koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније