Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

14. 03. 2020. 23:29 >> 23:26

SASTAV NOVE VLADE

Rumunija: Orban dobio povjerenje parlamenta

Mandatar za sastav nove rumunske vlade Ludovik Orban dobio je večeras povjerenje poslanika koji su se dogovorili o "primirju" u sukobu ljevice i desnice zbog krize sa korona virusom.

Orban je u petak rekao novinarima da će biti u izolaciji u državnoj vili i da će vlada nastaviti da obavlja aktivnosti tako što će ministri od kuće komunicirati telefonom i mejlovima. Premijer se sam izolovao nakon što su dva poslanika dobila novi virus.

Od rukovodstva Orbanove Nacionalne liberalne stranke i svih njenih senatora zatraženo je da se izoluju.

Orbanova koaliciona vlada desnog centra je u tehničkom mandatu od 5. februara kada joj je parlament izglasao nepovjerenje. Vlada je formirana u novembru, kada je zamijenila socijaldemokratsku vladu uzdrmanu korupcionaškim skandalima.

U Rumuniji ima 109 zaraženih korona virusom. Predsjednik Klaus Johanis proglasio je vanredno stanje koje u ponedjeljak stupa na snagu.

U toj zemlji su zatvorene škole, fakulteti, kulturne institucije, a karantin je uveden za putnike koji dolaze iz brojnih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније