Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 03. 2020. 22:00 >> 22:00
3

MERKEL

"Dogovorena zabrana ulaska u EU od 30 dana"

Zemlje članice Evropske unije (EU) jednoglasno su danas odlučile da zabrane na 30 dana ulazak osobama koje nijesu u bloku da bi suzbile pandemiju novog koronavirusa, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Zemlje članice EU složile su se da se uvede zabrana sa nekim minimalnim izuzecima, rekla je Merkel na konferenciji za novinare poslije video sastanka sa drugim vođama evropskih zemalja, precizirajući da će ta zabrana važiti 30 dana, prenosi Frans pres.

Ona je rekla da će u Njemačkoj ta mjera stupiti na snagu odmah.

Merkel je rekla da izuzeci treba da se odnose na državljane trećih zemalja koji imaju pravo dužeg boravka u EU, zatim na one koji imaju hitni razlog za ulazak, na primjer sahranu ili pojavljivanje na sudu, i treba da imaju potvrdu o tome prilikom ulaska.

Agencija AP javlja da je predloženo izuzeće državljana Švajcarske, Lihtenštajna, Velike Britanije i Norveške.

Vođe EU takođe su se dogovorile da "koordinišu" vraćanje brojnih državljana Unije koji su zarobljeni van evropskog bloka raznim zabranama saobraćaja i restrikcijama uvedenim zbog širenja pandemije, rekla je Merkel.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je odvojeno da je predlog evropskih zvaničnika o zatvaranju spoljnih granica dobio veliku podršku zemalja članica i da su one rekle da će odmah da ga sprovedu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније