Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

18. 03. 2020. 23:28 >> 23:23
2

OKO 8.000 ZARAŽENIH

Njemačka pretvara hotele u bolnice

Njemačka će pretvoriti hotele i velike hale u bolnice kako bi se povećao kapacitet službi za intenzivnu njegu oboljelih od korona virusa, saopštila je danas njemačka vlada.

Uspostavljanje takvog privremenog smještaja "treba da omogući bolnicama da se usredsrede na proširenje kapaciteta intenzivne njege", objasnila je njemačka vlada u saopštenju.

Njemačka takođe planira da udvostruči broj kreveta za respiratornu asistenciju u bolnicama kako bi mogle da prime pacijente oboljele od korona virusa.

Njemačka raspolaže sa oko 25.000 tih kreveta, više nego što ih imaju Francuska ili Italija.

S više od 80 miliona stanovnika, Njemačka ima, prema procjenama, oko 8.000 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, od kojeg je umrlo između 12 i 16 ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније