Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2020. 20:25 >> 20:24

VELIKI STRAH OD ŠIRENJA VIRUSA

Prvi smrtni slučaj od korone u Siriji

Prvi smrtni slučaj od korona virusa registrovan je u Siriji, saopštile su danas vlasti koje su uvele niz mjera kako bi spriječile širenje ovog virusa.

Ministarstvo zdravlja je u saopštenju navelo da je jedna žena umrla po prijemu u bolnicu. "Poslije analize se pokazalo da je ona imala korona virus", dodaje ministarstvo, ne pružajući više detalja.

Sirijske vlasti su usvojile niz mjera u borbi protiv širenja korona virusa, uključujući uvođenje policijskog časa, zabrane putovanja po zemlji, zatvaranje škola i univerziteta do sredine aprila.

Međutim, podsjeća Frans pres, u zemlji razorenoj sukobima i u kojoj su uništene zdravstvene strukture, veoma je veliki strah od širenja virusa.

Istražitelji UN za Siriju upozoravaju da pandemija prijeti posebno raseljenima kojih ima oko 6,5 miliona i podsjećaju da je više od milion civila u kampovima na granici sa Turskom.

Izaslanik UN za Siriju Geir Pedersen je pozvao na prekid vatre na čitavoj teritoriji Sirije kako bi se što bolje odgovorilo na pandemiju korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније