Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

31. 03. 2020. 23:33   >>  23:34

SVJETSKA KRIZA

Tramp i Erdogan pozvali na prekide vatre u Siriji i Libiji

Predsednici SAD i Turske, Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan složili su se tokom telefonskog razgovora o važnosti da zemlje u konfliktu, kao što su Sirija i Libija, uvedu prekide vatre tokom svjetske krize korona virusa, saopštila je danas Bijela kuća.

"Predsjednici Tramp i Erdogan su se složili da je sad važnije nego ikada da zemlje u konfliktu, posebno Sirija i Libija, uvedu prekide vatre i rade na rješenju. Tramp i Erdogan su se takodje dogovorili da zajedno djeluju u međunarodnoj kampanji borbe protiv virusa i u podršci svjetskoj privredi", navodi se u saopštenju.

Predsjednici SAD i Turske su prije mjesec dana pozvali Siriju i Rusiju da obustave ofanzivu u sirijskoj provinciji Idlib.

Posljednjih dana se zbog pandemije korona virusa pominju prekidi vatre na Filipinima, u Kamerunu, Jemenu i Siriji, nakon što je generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao na prekid vatre na svjetskom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније