Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M. ]

02. 04. 2020. 17:42   >>  17:44 2

KORONAVIRUS

Sjeverna Koreja i dalje tvrdi da nema zaraženih

Sjeverna Koreja nema nijednog zaraženog virusom korona, rekao je agenciji Frans pres visoki zvaničnik zadužen za zdravstvo u Pjongjangu, mada neke zemlje sumnjaju u te tvrdnje.

 

Sjeverna Koreja koja je diplomatski izolovana, a graniči se sa Kinom gdje je izbila epidemija korona virusa, i Južnom Korejom koja je teško pogođena pandemijom, zatvorila je granice krajem januara i uvela drastične mere izolacije.

Direktor antiepidemijskog odeljenja u Centru za borbu protiv epidemija Pak Miong Su insistirao je na naporima zemlje da postigne jedan takav uspeh.

"Nijedna osoba u našoj zemlji do sada nije zaražena korona virusom", rekao je Pak agenciji Frans pres.

Ovaj sjevernokorejski zvaničnik je dodao da su preduzete "preventivne i naučne mjere poput inspekcija i stavljanja u karantin svih osoba koje ulaze u našu zemlju, kompletne dezinfekcije svih pijaca, kao i zatvaranja granica i obustave pomorskih i vazdušnih veza".
Kako Frans pres podsjeća, samo nekoliko zemalja u svijetu, uglavnom izolovana ostrva ili zemlje razorene ratom, nema zaraženih korona virusom.

Svjetska zdravstvena organizacija je juče saopštila da će narednih dana biti probijena granica od milion zaraženih širom svijeta. Od virusa je umrlo više od 45.000 ljudi širom planete.

Komandant američkih snaga u Južnoj Koreji Robert Abrams je prošlog mjeseca rekao da je "gotovo siguran" da u Severnoj Koreji ima zaraženih korona virusom.

Sejverna Koreja koja je pod međunarodnim sankcijama zbog odbijanja da odustane od razvoja nuklearnog programa, zatražila je pomoć u borbi protiv korona virusa.

UN je prihvatio da Unicef ili organizacije poput Ljekara bez granica pošalju opremu za dijagnostiku, maske, zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, ali nema potvrde da su ta sredstva dopremljena Severnoj Koreji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније