Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2020. 21:31 >> 21:34
1

BEZ VOJNE PARADE

Britanska kraljica će diskretno obilježiti rođendan

Britanska kraljice Elizabeta Druga će naredne nedjelje diskretno obilježiti rodjendan bez tradicionalne počasne paljbe koju smatra "neprikladnom" usred epidemije korona virusa tokom koje je u Velikoj Britaniji umrlo više od 14.000 ljudi, saopštili su danas izvori bliski Bakingemskoj palati.

Kraljica u utorak, 21. aprila puni 94 godine. Njen rođendan se svake godine obilježava počasnom paljbom u Londonu i u Vindzoru, oko 40 kilometara udaljenom od glavnog grada.

Izvori bliski Bakingemskoj palati naveli su da ove godine njen rođendan neće biti obilježen na bilo koji poseban način.

"Neće biti počasne paljbe. Njeno Veličanstvo ne želi da budu preduzete posebne mjere za počasnu paljbu jer smatra da to nije prikladno u sadašnjim okolnostima", naveli su ti izbori.

Bakingemska palata je ranije saopštila da ove godine neće biti održana vojna parada koja je obično zakazana u junu kada se zvanično obilježava kraljičin rođendan.

Elizabeta Druga i njen suprug, princ Filip, koji ima 98 godina, povukli su se u dvorac Vindzor zbog epidemije korona virusa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније