Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 04. 2020. 09:12 >> 09:36

PROBLEMI U AVIOKOMPANIJI

Boing planira ukidanje oko 7.000 radnih mjesta

Proizvođač aviona Boing suočen je sa zdravstvenim i problemima sa avionom 737 maks, zbog čega planira da ukine 10 odsto radnih mjesta u odjeljenju za civilnu avijaciju, rekli su za Frans pres izvori bliski toj industriji.

Te mjere štednje bi trebalo da pogode programe dugolinijskih aviona 787 i 777 i avion 737 maks, rekli su izvori koji nijesu željeli da im se navede ime.

Ovo bi moglo da se odnosi na 7.000 radnih mjesta, a iz Boinga nijesu željeli da komentarišu ove navode.

Boing zapošljava više od 160.000 ljudi širom svijeta, od kojih 70.000 u američkoj državi Vašington, gdje se sklapa većina civilnih aviona, a samo jedan dio aviona 787 se proizvodi u Južnoj Karolini.

Kompanija bi za nekoliko dana trebalo da počne pregovore sa američkim ministarstvom finansija oko moguće državne pomoći. Savezna vlada uslovljava pomoć sa tim da se kompanija obaveže da neće biti otpuštanja ako dobije novac od poreskih obveznika.

Grupa je u poruci napisala da predlažu program dobrovoljnih odlazaka koji bi dozvolili da zaposleni u Americi koji žele da napuste kompaniju mogu to da urade uz nadoknadu.

Boing će takođe zamijeniti šefa programa za avion 737 maks koji je prizemljen više od godinu dana poslije dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi, naveli su isti izvori. Još uvijek je neizvesno kada će taj avion ponovo početi da leti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније