Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

24. 04. 2020. 22:45   >>  22:45 1

ANKETA POKAZALA

Više od 60 odsto Francuza ima loše mišljenje o Makronu

Ukupno 61 odsto ispitanih Francuza ima loše mišljenje o svom predsjedniku Emanuelu Makronu, prenio je danas RTL anketu agencije BVA.

Usred sanitarne krize korona virusa i nekoliko dana prije treće godišnjice od Makronovog dolaska na vlast, opada popularnost francuskog predsjednika poslije tri mjeseci uspona.

Prema anketi, 61 odsto nema lijepo mišljenje o Makronu, a 58 odsto takođe nema lijepo mišljenje o premijeru Eduaru Filipu.

Većina ispitanika smatra da Makron neće uvesti neke promjene u svojoj politici kao što je to obećao nedavno u obraćanju Francuzima. Tačno 51 odsto ispitanika smatra da će Makron nastaviti predsjednički mandat kao do sada, a 54 odsto ocjenjuje da neće mijenjati dosadašnji politički smjer.

Centrista Makron je došao na vlast 7. maja 2017. godine kada je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio kandidatkinju ekstremne desnice Marin Le Pen. Zvanično je stupio na dužnost 14. maja te godine.

Makron, rođen 1977. godine, najmlađi je predsjednik Francuske i ne pripada nijednoj tradicionalnoj stranci, ljevici ili desnici, čiji su se predstavnici smjenjivali na predsjedničkim funkcijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније