Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

29. 04. 2020. 19:24 >> 19:24
1

NA SJEVERU RUSIJE

Vatra guta Sibir, gori 25 hiljada hektara šume

U regionima Sibirskog federalnog okruga gori 25,3 hiljade hektara šume. U gašenju učestvuje 1.092 ljudi i 193 jedinice tehnike, saopštio je zamjenik načelnika Odjeljenja za šumarstvo u Sibirskom okrugu Jurij Ivanko.

"Prema jutrošnjim podacima aktivno je 46 požara koji su zahvatili teritoriju od 25,3 hiljada hektara. Lokalizovano je 20 požara, dok je do sada ugašeno 55 na površini od 1,9 hiljada hektara", rekao je Ivanko.

Ovlašćeni predstavnik predsjednika Rusije u Sibiru Sergej Menjajlo istakao da je situacija sa požarima u tom regionu teška i da se pogoršava.

"U odnosu na prošlu godinu, broj požara veći je četiri i po puta, dok je površina zahvaćena vatrom veća devet puta. Period šumskih požara počeo je sedmicu-dvije ranije od uobičajenog", rekao je on.

Menjajlo je podsjetio da su šumski požari prošle godine u nepristupačnim sibirskim regionima izazvali veliko zagađenje vazduha u pet regiona. On je apelovao na vlasti da maksimalno strogo pristupe organizaciji protivpožarne akcije, posebno za vrijeme vikenda i neradnih dana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније