Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 02. 2013. 14:28   >>  14:27 1

NASTAVLJA SE AFERA

Nestle povlači proizvode zbog konjskog mesa

Švicarska kompanija Nestle, najveća prehrambena kompanija na svijetu, objavila je da povlači iz prodaje u Španiji i Italiji dva jela koja, umjesto goveđeg, sadrže konjsko meso.

"Naša ispitivanja otkrila su tragove DNK konja u dva proizvoda na bazi govedine" njemačkog dobavljača HJ Schypkea, objavila je švajcarska kompanija, prenosi Al Džazira Balkan.

 

Nestle je odlučio da "smjesta" povuče iz prodaje u Španiji i Italiji raviole i torteline s mesom, koji se prodaju pod nazivom "Buitoni Beef Ravioli i Beef Tortellini".

Udio konjskog mesa u tim proizvodima je mali, ali ipak viši od jedan odsto, ističe se u saopštenju.

"Prehrambena bezbjednost nije u pitanju, ali pogrešno etiketiranje proizvoda ne ispunjava vrlo stroge kriterije koje potrošači očekuju od nas", ističe kompanija.

"Zamijenićemo ih proizvodima čija ispitivanja su potvrdila da sadrže 100 odsto govedine", dodaje se u saopštenju.

Jelo sa smrznutim lazanjama namijenjeno ugostiteljstvu, "Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes", proizvedeno u Francuskoj takođe će biti povučeno iz prodaje, nastavlja Nestle, bez dodatnih objašnjenja.

Skandal s pogrešno deklarisanim mesom do sada je pogodio 12 zemalja Evropske unije i Švajcarsku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније