Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila J.B.Č. ]

11. 05. 2020. 10:25 >> 10:23

IRAN

U slučajnom udaru rakete poginulo 19 vojnika

Iranska vojska javila je danas da je 19 vojnika poginulo a 15 ranjeno kada je iranska raketa greškom pogodila brod sopstvene ratne mornarice koji je učestvovao u vojnoj vežbi u Omanskom zalivu.


Prethodno je državna televizija javila da je u incidentu prijateljske vatre koji se dogodio juče popodne poginula jedna osoba, a da je 15 je ranjeno.

"U nedjelju popodne za vreme vežbe jednog broja brodova ratne mornarice u vodama Jask i Šabahar (jugoistok) lakši brod podrške Konarak je imao nesreću", navodi se u saopštenju iranske vojske objavljenom na internet prezentaciji i dodaje da je bilans "19 mučenika i 15 povrijeđenih", prenosi agencija Frans pres.

Konarak, logistički brod koji je učestvovao u vježbi bio je suviše blizu mete za vrijeme jučerašnje vježbe kada se dogodio incident, prenijeli su ranije iranski mediji koji su ukazali da je raketa greškom pogodila taj brod.

Incident se dogodio blizu luke Jask, oko 1.270 kilometara jugoistočno od Teherana u Omanskom zalivu, javila je državna televizija, prenosi AP.

Državna televizija javila je da se radi o nesrećnom slučaju navodeći da je Konarak logistički brod koji je razmještao metu za gađanje za druge brodove i ostao suviše blizu te mete.

Iran redovno održava vojne vježbe u tom regionu koji je blizu strateškog Ormuškog prolaza na ulazu Persijski zaliv gdje prolazi 20 odsto svjetske nafte.

Peta flota američke ratne mornarice koja nadgleda taj region, za sada nije komentarisala incident.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније