Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

13. 05. 2020. 09:06 >> 09:04
1

NAPAD U AVGANISTANU

U bolnici ubijeno 12 majki i medicinskih sestara

U napadu na bolnicu u sjevernom dijelu Kabula, u kojoj "Ljekari bez granica" vode porodilište, u utorak je poginulo 12 majki i medicinskih sestara i dvije bebe, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Povrijeđeno je još najmanje 15 osoba, među kojima ima i djece.

Napad na bolnicu u glavnom gradu Avganistana izvele su naoružane osobe, a talibani su negirali da stoje iza napada, za koji niko još nije preuzeo odgovornost.

Prema zvaničnicima, tri osobe u policijskoj uniformi upale su u bolnicu i počele da pucaju i bacaju bombe, prenose agencije.

"Bezbjednosne snage evakulisale su više desetina ljudi iz bolnice, a među njima je bilo žena i djece", izjavio je portparol ministra unutrašnjih poslova.

Napadnuta bolnica, koja ima 100 kreveta, nalazi se u jednom od najsiromašnijih djelova Kabula.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније