Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

14. 05. 2020. 11:35 >> 11:34

NA FILIPINIMA EVAKUACIJA

Snažan tajfun ugrožava privemene bolnice za Kovid-19

Snažan tajfun danas je pogodio istočne Filipina, gdje su vlasti prethodno evakuisale desetine hiljada ljudi kako bi izbjegli prenatrpanost skloništa zbog rizika od korona virusa. Ugrožene i privremene bolnice za oboljele od Kovid-19.

Prvi tajfun koji je ove godine pogodio zemlju, brzo je stekao jačinu dolazeći sa Tihog okeana, prvo je pogodio obalu kod grada San Polikarpio u provinciji Istočni Samar.

Na video snimku su zabilježeni jaka kiša i vjetar koji savijaju stabla kokosa, slaba vidljivost, a čuje se i lupanje limenih krovova.

Tajfun Vongfong duva brzinom od 150 kilometara na čas, sa udarima vetra od 185 kilometara, a prognozira se da će duvati sjeverozapadno kroz gusto naseljene provincije na istoku i da bi do sjevera zemlje trebalo da stigne do nedjelje.

Filipini su pod blokadom zbog borbe sa epidemijom korona virusa.

Zvaničnici kažu da će socijalno distanciranje biti gotovo nemoguće u skloništima za hitne slučajeve, a mnoga od njih su privremeno pretvorena u karantine, pa će sada možda morati ponovo da ih preuređuju za prvobitnu namjenu.

Očekuje se da će tajfun u velikoj mjeri zaobići Manilu, ali vlasti se plaše da će jaki vetrovi oštetiti šatore koji se koriste kao privremene bolnice u glavnom gradu, pa su preporučili njihovo uklanjanje.

Na Filipinima je zabilježeno ukupno 11.600 zaraženih korona virusom i 772 umrlih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније