Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z ]

20. 05. 2020. 22:55   >>  22:54

AVIO SAOBRAĆAJ OD 1.JUNA

Turistička sezona u Grčkoj počinje 15. juna

Turistička sezona u Grčkoj počeće 15. juna otvaranjem hotela, dok će direktni međunarodni letovi ka grčkim destinacijama postepeno biti obnavljani od 1. jula, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis.

U televizijskom obraćanju naciji, Micotakis je danas rekao da je Grčka "uspjela da ograniči širenje korona virusa" i da je njen odgovor na zdravstvenu krizu "primjer koji treba slijediti".

Njegova vlada je dosta rano uvela zabranu kretanja zbog korona virusa i izbjegla veliki broj inficiranih i umrlih od korona virusa.

Međutim, restriktivne mjere zadale su težak udarac grčkoj ekonomiji, čiji je ključan dio turizam, zaslužan za više od 10 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Grčku je prošle godine posjetilo više od 34 miliona turista koji su tamo potrošili 18,2 milijarde eura, prema zvaničnim podacima.

"Suočimo se hrabro sa stvarnošću: turizam je u aprilu i maju dostigao najnižu tačku. Tako da šta god da postignemo ove godine, biće od koristi", kazao je Micotakis.

Micotakis je najavio petomjesečno smanjenje poreza na saobraćaj sa 24 na 13 odsto, što će tokom turističke sezone dovesti do jeftinijih brodskih, autobuskih i avionskih karata, kao i smanjenje poreza na kafu, bezalkoholna pića i karte za bioskope pod vedrim nebom.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Grčkoj kod 2.850 osoba, od kojih je umrlo 166.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније