Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2020. 12:45   >>  16:50

NESREĆA U PAKISTANU

Nema preživjelih u padu putničkog aviona

Putnički avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) sa više od 100 putnika i članova posade srušio se danas u stambenom naselju pakistanskog grada Karači, saopštile su pakistanske vlasti. Gradonačelnik tog grada saopštio je da preživjelih nema.

Tamošnja televizija prikazala je snimke na kojima se vidi gust dim iza kuća u stambenom naselju u blizini aerodroma.

"Avion se srušio u Karačiju. Utvrđujemo tačan broj putnika. Znamo da se prijavilo 99 putnika i osam članova posade", izjavio je neimenovani portparol pakistanske vazduhoplovne službe.

Avion je letio iz grada Lahore prema međunarodnom aerodromu Džinah, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Pakistanska vojska navela je na Tviteru da je na mjesto nesreće poslala jedinicu za brzo reagovanje.

Iznad mjesta nesreće izdiže se gust oblak dima, piše Blic.

Djelovi aviona su se obrušili na mnoge kuće.

Veliki broj zgrada je oštećen, a u toku je spasilačka akcija i hitna pomoć je na licu mjesta.

Kvar na motoru uzrok nesreće?

Portparol kompanije PIA Abdulah kazao je novinarima da je prerano govoriti o uzrocima nesreće koji su predmet istrage. On je kazao da letjelica nije bila stara i da je bila redovno servisirana.

S druge strane, lokalna medijska kuća Geo TV objavila je snimak posljednjeg razgovora između pilota i kontrolnog tornja iz kojeg se da naslutiti da je do nesreće došlo zbog kvara na motoru aviona.

“Ostao sam bez motora“, kazao je pilot tokom obraćanja tornju.

Lokalna medijska kuća “Geo News“ objavila je snimak na kojem se vidi kako se iznad olupine aviona diže gusti oblak dima, a na mjestu nesreće izgorjelo je i više vozila.

Isti izvor javlja da je pri padu aviona oštećeno više stambenih objekata.

“Avion je padao veoma brzo da u prvi čas nisam mogao ni shvatiti šta se dešava“, kazao je mještanin Rana Jawed koji je dodao kako je avion bio u plamenu i prije samog pada, a da se zatim začula snažna eksplozija pri padu.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mjesec dana zbog epidemije korona virusa.

U Pakistanu se relativno često dešavaju avionske i helikopterske nesreće. Posljednja avionska nesreća dogodila se u decembru 2016. godine. Tada se avion iste kompaniije, PIA, srušio u planinskoj oblasti na sjeveru. Poginulo je 47 osoba.

Najgora nesreća se dogodila 2010. godine. Avion Erbasa 321 na relaciji Karači-Islamabad, srušio se neposredno prije slijetanja. Tada su stradale 152 osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније