Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

22. 05. 2020. 23:34 >> 23:34

TRI MJESECA POSLIJE PRVOG

U Francuskoj drugi krug lokalnih izbora 28. juna

Drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj biće održan 28. juna, odnosno više od tri mjeseca poslije prvog kruga koji je bio usred pandemije korona virusa, izjavio je danas francuski premijer Eduar Filip.

"Poslije razmatranja prednosti i mana, vjerujemo da demokratski život treba da se nastavi", rekao je Filip na konferenciji za novinare i dodao da će glasanje biti održano u 5.000 opština u kojima niko od kandidata nije pobijedio u prvom krugu.

Prvi krug lokalnih izbora održan je 15. marta, dan uoči saopštenja o uvođenju opšteg karantina stanovništva zbog epidemije korona virusa. Glasanje je obilježio slab odziv birača.

Drugi krug je bio zakazan za 22. mart, ali je odložen zbog korona virusa.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner izjavio je na istoj konferenciji za novinare da bi svi birači trebalo da nose zaštitne maske i dodao da glasanje ne bi trebalo da predstavlja "izvor širenja zaraze".

U Francuskoj se postepeno poboljšava epidemiološka situacija. Prema posljednjim podacima, u toj zemlji je od korona virusa preminulo 28.215 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније