Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

27. 05. 2020. 09:03 >> 09:05
1

TVITER UPOZORIO

Korisnici da provjeravaju Trampove objave

Tviter je prvi put pozvao korisnike da provjere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsjednik Donald Tramp. Američki predsjednik je nakon toga ocijenio da se Tviter miješa u američke predsjedničke izbore i guši slobodu govora.

Tviter je, naime, upozorio korisnike da provjere tvrdnje Donalda Trampa o glasanju putem pošte.

Tramp, koji ima više od 80 miliona pratilaca na Tviteru, prethodno je u objavama tvrdio da bi glasanje putem pošte bilo "u značajnoj mjeri nepošteno" i da bi rezultiralo "namještenim izborima".

Tviter je plavim uzvičnikom ispod tog tvita upozorio korisnike da provjere činjenice o glasanju putem pošte i usmjerio ih na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao "nepotvrđene".

Američki predsjednik odmah je u tvitu odgovorio Tviteru, ocjenjujući da se ta kompanija miješa u američke predsjedničke izbore.

"Tviter potpuno guši slobodu govora i ja, kao predsjednik, neću to dopustiti!", napisao je Tramp.

Tramp je napisao da je Tviter zasnovao svoje tvrdnje na osnovu "lažnih vijesti CNN" i, kako je naveo, "Amazonovog Vašington Posta".

Tviter je potvrdio da je to prvi put da je primijenio pravilo posebnog obilježavanja na tvitu predsjednika SAD-a, od kada je ranije ovog mjeseca uvedena nova politika kompanije kada je riječ o plasiranju "obmanjujućih informacija".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније