Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

29. 05. 2020. 23:50 >> 23:49

PRIČALI TELEFONOM

Džonson i Tramp razgovarali o sastanku G-7

Britanski premijer Boris Džonson i američki predsjednik Donald Tramp razgovarali su danas telefonom o mogućnosti sastanka uživo gupe G-7 u SAD, čije je održavanje pandemija korona virusa dovela u pitanje.

Tramp je prošle nedjelje iznio mogućnost da samit sa čelnicima glavnih svjetskih ekonomijabude održan od 10. do 12. juna u Kemp Dejvidu umjesto najavljivane video konferencije.

Džonsonov kabinet je saopštio danas da su dvojica lidera takođe razgovarala o važnosti međunarodne saradnje na razvoju vakcine protiv korona virusa.

Britanski premijer je pozvao Trampa da učestvuje na Svjetskom samitu o vakcinama koji se održava 4. juna i čiji je domaćin Velika Britanija.

Dvojica lidera su ocijenili i da bi kineski zakon o nacionalnoj bezbjednosti za Hong Kong mogao da ugrozi autonomiju te teritorije.

"Lideri su rekli da je kineski plan nametanja zakona o nacionalnoj bezbjednosti Hong Kongu u suprotnosti sa obavezama Kine po kinesko-britanskoj zajedničkoj deklaraciji i da će ugroziti autonomiju Hong Konga i okvir 'jedna zemlja dva sistema", navodi se u saopštenju kabineta britanskog premijera.

Kineski parlament izglasao je nastavak procedure donošenja zakona o nacionalnoj bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније