Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92/Tanjug ]

01. 06. 2020. 09:22 >> 09:21

GRAĐANI VENECUELE

Gorivo će kupovati po cijenama na međunarodnom tržištu

Građani Venecuele od danas kupuju gorivo po cijenama na međunarodnom tržištu.

To je u nedjelju najavio predsjednik Venecuele Nikolas Maduro.

Time je prekinuta praksa da ta zemlja ima najjeftinije gorivo na svijetu, prenijela je sinoć američka agencija AP.

Od 1. juna građani Venecuele će litar plaćati 50 centi, 1,9 dolara galon goriva, a moći će svakog mjeseca da kupuju benzin jednom po subvencionisanoj cijeni od 0,025 dolara po litru.

Prema Madurovim riječima, vlada će nastaviti da plaća gorivo koje se koristi za javni saobraćaj.

"Došlo je vrijeme da krenemo ka novoj politici, ka novoj normalnosti, ka novoj situaciji", rekao je Maduro u televizijskom obraćanju naciji, nazvavši taj potez "regulisanjem troškova".

Venecuela ima najveće podzemne rezerve sirovog goriva, ali je primorana da kupuje benzin od Irana, jer nije u mogućnosti da eksploatiše sirovinu iz zemlje i pretvara je u benzin.

Lider opozicije Huan Gvaido kritikovao je ranije tu odluku nazvavši je "podsmjehom diktature" i pozvao narod da odgovori silom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније