Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila R.B. ]

03. 06. 2020. 23:22   >>  23:31

PAPA O NEMIRIMA

"Rasizam je neprihvatljiv, ali i ulično nasilje"

Zbog velikih nemira u SAD-u oglasio se i papa Franjo koji je pozvao na nacionalno pomirenje u ovoj državi ističući kako su podjednako neprihvatljivi rasizam kao i ulično naslje koje je izbilo u proteklim danima, a koje je opisao kao samouništavajuće.

CNBC piše da je papa Franjo prvi put progovorio o ovoj temi iako već osmi dan zaredom traju nemiri u SAD-u, a sve zbog učešća policije u ubistvu Afroamerikanca Džordža Flojda.

Smrt Flojda nazvao je tragičnom i naglasio da se moli za njega i sve one koji su umrli uslijed "rasističkog grijeha" navodeći da su ga duboko potresli društveni nemiri koji su uslijedili nakon toga.

"Prijatelji moji, ne možemo tolerisati i zatvarati oči pred rasizmom ili bilo kakvoj drugoj isključivosti, a pri tome tvrditi kako branimo svetost svakog ljudskog života", kazao je papa Franjo.

Dodao je da se mora priznati kako je nasilje tokom proteklih noći bilo samouništavajuće.

"Nasiljem se ništa ne dobija, a tako puno se gubi", istakao je.

Poglavar Rimokatoličke crkve pozvao je Amerikance da se mole za nacionalno pomirenje i mir za kojim svi čeznu. Zatim je uputio molitvu za one koji rade u interesu mira i pravde u SAD-u i širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније