Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2020. 21:47   >>  21:42

UČESTVOVALI U HAPŠENJU

Još trojica policajaca optužena za ubistvo Flojda

Tužilaštvo u Minesoti proširiće optužnicu za ubistvo Džordža Flojda na još trojicu policajaca koji su učestvovali u hapšenju, piše Star Tribjun (Star Tribune).

Pozivajući se na više izvora, list prenosi da će državni tužilac Minesote Kit Elison, koji je podigao optužnicu protiv Dereka Čuvina, takođe optužiti još trojicu policajca (Tomas Lejn, J. Kuenga i Tou Tao) za pomaganje i podržavanje ubistva.

Policajac Derek Čuvin, koji je kolenom pritisnuo vrat Flojdu, optužen je za ubistvo drugog stepena.

Snimak na kome se vidi kako Derek kleči na Flojdovom vratu i drži ga prikovanog za zemlju skoro devet minuta, dok je on molio za vazduh sve dok nije prestao da se pomjera, obišao je cio svijet.

Policajac je otpušten je 26. maja i prvobitno je optužen za ubistvo trećeg stepena i ubistvo drugog stepena.

Trojica ostalih policajca takođe su dobila otkaz, ali nijesu odmah optuženi.

Flojdova porodica i demonstranti više puta su tražili krivične prijave protiv sve četvorice policajaca, kao i na ozbiljnije optužbe za Čuvina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније