Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

04. 06. 2020. 12:10 >> 12:14
1

POLICIJA U SAN FRANCISKU

Ubili mladića iako je digao ruke uvis

Policija u San Francisku ubila je jednog muškarca, osumnjičenog za pljačkanje apoteke, misleći da je imao sa sobom pištolj. To se ispostavilo kao netačno, saopštila je danas policija.

Policija je mislila da je čekić, koji je osumnjičeni nosio u pojasu, bio vatreno oružje, prenosi AP.

Policajci su rekli da je osumnjičeni Šon Moterosa (22) počeo da trči ka automobilu, a potom se iznenada zaustavio, pao na kolena i podigao ruke iznad struka, otkrivši ono što je izgledalo kao zadnji dio vatrenog oružja u njegovom pojasu.

Jedan policajac pucao je pet puta kroz prozor automobila, pogodivši jednom osumnjičenog.

Monterosa (22) iz San Franciska prvi je potvrđeni smrtni slučaj za koji je odgovorna policija tokom nereda i protesta u Kaliforniji, koji se održavaju otakako je Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo tokom policijske akcije.

Lokalni šef policije rekao je da su policajci reagovali na pozive o pljački, kada je došlo do pucnjave.

Advokat porodice Monterose Džon Buris rekao je da je užasnut što je policija pucala na osobu koja je bila na kolenima, s podignutim rukama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније