Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, Objavila: R.B. ]

06. 06. 2020. 08:42   >>  08:40

TRAMPOV PROTIVKANDIDAT

Bajden i zvanično kandidat demokrata

Nominacija bivšeg američkog potpredsjednika Džoa Bajdena za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsjedniku Donaldu Trampu na izborima koji će biti obilježeni pandemijom koronavirusa, ekonomskim kolapsom i socijalnim nemirima.

Bejden je prikupio 1.991 delegata na stranačkim izborima održamim u sedam saveznih država i Distriktu Kolumbija u utorak.

Da je Bajeden prešao potrebni prag glasova potvrđeno je tri dana kasnije jer je u nekoliko saveznih država SAD glasanje teklo sporije zbog velikog priliva glasova elektronskom poštom.

"Bila mi je čast da se nadmećem među najtalentovanijom grupom kandidata koje je Demokratska stranka ikada imala i ponosan sam što na izbore izlazimo kao ujedinjena partija", naveo je Bajden u saopštenju.

Osvrnuvši se na aktuelna dešavanja, Bajden je rekao da je "ovo teško vrijeme u američkoj istoriji" i istakao da "ljutita politika Donalda Trampa koja unosi podjele" nije odgovor, prenosi AP.

"Naša država vapi za vođstvom. Za vođstvom koje nas može ujediniti", rekao je Bajden.

Potpredsjednik SAD iz vremena Baraka Obame je efektivno lider demokrata od kada je njegov posljednji protivkandidat, senator Berni Sanders odustao od nominacije u aprilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније