Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

06. 06. 2020. 11:50   >>  11:49

KONKRETNA POMOĆ

Džordan donira 100 miliona za borbu protiv rasizma

Majkl Džordan u petak je objavio da će donirati 100 miliona dolara kako bi pomogao borbu protiv rasne nejednakosti.

Džordan je objavio da će novac donirati u periodu od deset narednih godina organizacijama koje su posvećene osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i boljeg pristupa obrazovanju.

Bivši košarkaš se nedavno putem društvenih mreža oglasio i povodm smrti Džordža Flojda, a sada je odlučio i pružiti konkretniju pomoć.

"Džordan brand je više od jednog čovjeka. Uvijek je to bila porodica. Predstavljamo ponosnu porodicu koja je prevazišla prepreke, borila se protiv diskriminacije u zajednicama širom svijeta i koja radi svakog dana da izbriše mrlje rasizma i posljedice nepravde. Crni životi su bitni. Ovo nije konroverzna izjava. Sve dok ukorijenjeni rasizam, koji institucijama naše zemlje dozvoljava kardinalne greške, ne bude iskorijenjen, ostaćemo posvećeni čuvanju i poboljšanju života crnaca", poručio je Džordan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније