Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila J.B.Č. ]

06. 06. 2020. 23:21   >>  23:17

TEL AVIV

Protest protiv Netanjahuovog plana aneksije dijela Zapadne obale

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je danas u Tel Avivu protiv plana izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o pripajanju dijela Zapadne obale, što predstavlja aneksiju dijela zemlje koju Palestinci žele za svoju državu, prenijela je danas agencija Rojters na Tviteru.

Demonstranti su imali maske i poštovali su fizičko odstojanje u okviru zaštitnih mjera od korona virusa, a nosili su transparent "Ne aneksiji, Ne okupaciji, Da miru i demokratiji".

Palestinci teže da osnuju svoju državu na čitavoj Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael osvojio u ratu 1967. godine i da se više od 700.000 jevrejskih naseljenika evakuiše sa tih teritorija.

Netanjahu obećao je da će u julu započeti jednostranu aneksiju oko 30 odsto Zapadne obale. SAD podržavaju aneksiju na osnovu mirovnog plana za Bliski istok koji je 28. januara predstavio američki predsjednik Donald Tramp.

Palestinci su taj plan u potpunosti odbacili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније