Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M. ]

08. 06. 2020. 21:28   >>  21:28

SUD ŠPANIJE

Istraga protiv bivšeg kralja zbog moguće korupcije

Vrhovni sud Španije pokrenuo je istragu kako bi utvrdio da li je bivši kralj Huan Karlos nezakonito dobio provizije u vrijednosti više miliona USD iz Saudijske Arabije, tokom izgradnje brze pruge u toj zemlji.

Kako navodi AP, istražitelji će se usredsrediti na period od sredine 2014. godine, kada je Huan Karlos abdicirao u korist svog sina, sadašnjeg kralja Felipea VI, izgubivši time imunitet koji mu je bio garantovan ustavom.

U tom periodu odvijala se druga faza ugovora iz 2011. godine o uvođenju brze željezničke linije između saudijskih gradova Medine i Meke.

Iako su finansijski poslovi nekadašnjeg kralja godinama bili pod lupom španskih medija, to do sada nije proizvelo nikakve pravne posljedice, a otkad su iznijeti prvi navodi o njegovim nečasnim radnjama, španski parlament je odbacio najmanje dva predloga za pokretanje istrage, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније