Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ RTS ]

10. 06. 2020. 19:45 >> 19:43

RANIJE SE SUKOBILI

Policajac Šovin poznavao Flojda

Derek Šovin i Džordž Flojd sukobili su se dok su radili kao obezbjeđenje u noćnom klubu, rekao je za mrežu Si-Bi-Es njihov bivši kolega.

Dejvid Pini, koji je sa Flojdom i Šovinom radio u noćnom klubu, rekao je da je Šovin bio "izuzetno agresivan", zbog čega su imali sukobe.

"Vjerujem da je ono što se desilo 25. maja dijelom bilo lično", rekao je Pini.

Derek Šovin ubio je Džordža Flojda 25. maja u Mineapolisu tako što mu je oko devet minuta držao koljeno na vratu. Flojdova smrt bila je okidač sa seriju protesta protiv rasizma u SAD i širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније