Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 02. 2013. 20:18 >> 20:14

KRIZA VLASTI

Premijer Tunisa podnio ostavku

Hamadi Džebali napustio funkciju nakon što je vladajuća stranka odbacila njegov plan za nepristrasnu prelaznu Vladu.

Premijer Tunisa Hamadi Džebali, na konferenciji za novinare u tuniskoj prijestonici, saopštio je da podnosi ostavku.

Njegov savjetnik kazao je ranije danas da bi Džebali mogao odstupiti s dužnosti, nakon što je vladajuća stranka Ennahda odbacila njegov plan da formira nepristrasnu Vladu koja bi izvela Tunis iz krize, nastale nakon ubistva ljevičarskog političara Šokrija Belaida.

 

Džebali, koji je upozorio da će nastati haos ukoliko njegov plan propadne, pokušao je u posljednji momenat postići "još jedno rješenje", pa se u poslijepodnevnim satima danas trebao sastati s predsjednikom Marzoukijem.

Premijerov portparol, Ridha Kazdagli ranije je kazao kako bi on mogao najaviti ostavku na tom sastanku.

Premijer se sastao sa članovima kabineta u jutarnjim satima, gdje se oprostio od njih i zatražio da "nastave užurbano raditi na rješavanju aktuelnih pitanja", kazao je jedan Vladin zvaničnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније