Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; Objavila: M.M. ]

15. 06. 2020. 08:27 >> 08:49

OBDUKCIJA POKAZALA

Bruks ubijen s leđa

Smrt Rajšarda Bruksa, Afroamerikanca u koga je pucao policajac u Atlanti, ubistvo je izazvano povredama nanijetim vatrenim oružjem u leđa utvrđeno je nakon obdukcije.

U saopštenju kancelarije patologa okruga Fulton, obdukcija je pokazala da je Bruks (27) preminuo uslijed gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka. Kao način smrti navedeno je ubistvo, prenosi Rojters.

Bruks je ubijen nakon što se opirao hapšenju na parkingu restorana brze hrane gdje je spavao u automobilu, koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju.

Prilikom hapšenja došlo je do guranja i Bruks je od jednog od policajaca zgrabio elektrošoker, a potom je upucan.

Njegova smrt izazvala je velike proteste na ulicama Atlante, a restoran brze hrane ispred kojeg se ubistvo desilo je zapaljen.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu poslije smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније