Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

15. 06. 2020. 08:48   >>  08:48

I ISLAND OTVORIO GRANICE

Za sve strance besplatno testiranje do kraja juna

Island, kao popularno turističko odredište, planira da svim stranim turistima ponudi besplatno testiranje na koronavirus tokom zadnje dvije sedmice u juna.

Islandska vlada nedavno je objavila da će putnici na Island od 15. juna (danas), pri ulasku u zemlju morati da izaberu hoće li biti podvrgnuti testu ili će ići u 14-dnevni karantin.

U međuvremenu su zvaničnici obavijestili da će test u iduće dvije sedmice biti besplatan, a nakon toga će se naplaćivati 113 dolara. Djeca se neće morati testirati.

Island će u početku moći da testira 500 turista dnevno, ali za nekoliko se sedmica očekuje povećanje na 4.000 testova dnevno.

U toj je državi dosad zabilježeno nešto više od 1.800 zaraženih koronavirusom, 10 ljudi je umrlo od posljedica bolesti, a trenutno su aktivna još samo tri slučaja.

"Želimo da sačuvamo napredak koji smo ostvarili i kad nam počnu dolaziti turisti", rekao je glavni islandski epidemiolog Torolfur Gudnason.

Island će od 15. juna dopustiti dolaske iz zemalja EU, Britanije, EFTA-e i Evropske ekonomske zone (EEA).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније