Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M. ]

15. 06. 2020. 13:00 >> 12:58

S PROTESTA U LONDONU

Fotografija koja je obišla svijet

Fotografija s protesta u Londonu, na kojoj Afroamerikanac, jedan od učesnika demonstracija "Crni životi su važni", nosi povrijeđenog bijelca, obišla je svijet.

Afroamerikanac koji je nosio povrijeđenog belca kroz masu bijesnih demonstranata rekao je za CNN da je to učinio kako bi izbjegao katastrofu.

Patrik Hačinson je naveo da je to prvi protest kojem je prisustvovao, a da je pomogao bijelcu jer nije želio da se glavni razlog za proteste izgubi u jednom trenutku nasilja.

 

Hačinskon je ispričao da je vidio muškarca kako leži na stepenicama u položaju fetusa okružen demonstrantima i da je odmah pomislio da ga mora odvesti na sigurno.

Više od 100 ljudi uhapšeno je u subotu na protestima u Londonu. Protesti za zahtjevima za reformu policije, nakon što je policija u SAD u odvojenim incidentima ubila dvojicu Afroamerikanaca, proširili su se po svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније