Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

20. 06. 2020. 23:04   >>  23:01 1

KRITIKOVAO SB UN

Za Pompea rezolucija o osudi rasizma licemjerna

Šef američke diplomatije Majk Pompeo žestoko je danas kritikovao Savjet UN za ljudska prava jer je usvojio rezoluciju protiv rasizma, koju on smatra "licemjernom".

"Savjet UN za ljudska prava, čiji je član Venecuela, a od skora Kuba i Kina, oduvjek je bio i ostaće utočište za diktatore i demokratije koje ih tolerišu", dodao je Pompeo.

"Odluka Savjeta da glasa o rezoluciji usredsređenoj na policiju i rasizam u SAD dodatno je degradira taj savjet", dodao je on.

Savjet UN za ljudska prava jednoglasno je u petak usvojio rezoluciju u kojoj se osuđuje sistemski rasizam i policijsko nasilje. Rezolucija je usvojena poslije duge rasprave i povlačenja dijela teksta koji se odnosi na SAD.

SAD su se 2018. godine povukle iz Savjeta UN za ljudska prava navodeći kao jedan od razloga "anti-izraelsku pristrasnost".

Savjet UN za ljudska prava je organ u sastavu Generalne skupštine UN sa sjedištem u Ženevi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније