Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

25. 06. 2020. 21:30 >> 21:45

KRALJEVSKA MORNARICA

Britanija: Testiraće čamac bez posade

Britanska Kraljevska mornarica spremna je da testira "dron" verziju čamca bez posade.

U razvoj čamca bez posade nazvanog Pacific 24 i drugih autonomnih plovila uloženo je više od tri miliona funti. Čamci se mogu poslati u individualne ili grupne misije, a dostižu brzinu od 70 km/h.

Pacific 24 se koristio u morskim operacijama ratnih brodova Kraljevske mornarice duže od 25 godina, a njegova namjena je veoma široka.

Koristi se za spasilačke misije, potrage, transport osoblja i drugo, međutim, "dron" verzija će pružiti još više mogućnosti, a možda se bude koristila i za nove tipove misija.

Svi čamci će se kontrolisati s glavnog broda kao što je fregata ili razarač.

Pacific 24 se proizvodi u Portsmouthu, objavio je BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније