Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTCG ]

25. 06. 2020. 13:03   >>  13:02

HOTI I VUČIĆ U BRISELU

Odvojeni susreti sa evropskim zvaničnicima

Predsjednica Evropske komsije (EK) Ursula fon der Lajen večeras će se sastati sa predsjednikom Vlade Kosova Avdulahom Hotijem, dok će u petak ujutro ugostiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

To će biti prvi sastanci uživo od početka pandemije koronavirusa.

"To je važna prilika da se razgovara o reformama koje su potrebne na EU putu za naše balkanske partnere i dugoročni oporavak regiona", navela je Lajenova na Tviter nalogu.

Iako gotovo istovremeno borave u Briselu, susret kosovskog i srpskog zvaničnika nije planiran, već će se njih dvojica u odvojenim posjetama sastati sa evropskim zvaničnicima.

Predsjednici Srbije i Kosova trebalo je da se sastanu u subotu u Vašingtonu. Međutim, nakon što je Specijalno tužilaštvo za Kosovo podiglo otužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, Tači i Hoti su obavijestili specijalnog izaslanika SAD za dijalog Srbije i Kosova Ričarda Grenela da neće biti u mogućnosti da prisusvuju sastanku u Bijeloj Kući.

Ambasador Grenel na Tviteru je saopstio da poštuje Tačijevu odluku da ne prisustvuje razgovorima dok se ne riješe pravna pitanja oko otužbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније