Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 10. 2013. 12:32   >>  12:33

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Od utapanja spašeno 80 ilegalnih migranata

Marokanska novinska agencija (MAP) prenosi da su snage priobalne granične policije spasile najmanje 80 ilegalnih migranata koji su čamcem pokušali da dođu do Španije.

Ilegalni imigranti koji su spašeni od utapanja, prevezeni su u marokansku luku Tanca.

Španska priobalna granična služba potvrdila je tu vijest i navodi da su emigranti iz južnih arfričkih zemalja, koji su preko Gibraltara pokušali da uđu u Španiju.

Priobalne ekipe španskih i marokanskih graničnih službi neprekidno vrše kontrolu pograničnog pojasa zbog učestalih pokušaja afričkih migranata da ilegalnim putevima pređu u Evropu.

Prema statističkim podacima Maroka, u 2012. od utapanja u Sredozemlnom moru je spašeno 6.300 ilegalnih migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније