Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 10. 2013. 15:15 >> 15:26

POLONIJUM 210

Ruski stručnjaci: Arafat nije otrovan

Ruski stručnjaci utvrdili su da je moguće odbaciti tezu da je bivši palestinski lider Jaser Arafat umro od trovanja radioaktivnim elementom polonijumom 210.

 

Kako je javila agencija Interfaks, ruski naučnici nijesu pronašli tragove polonijuma 210 na analiziranim uzorcima.

Arafat "nije mogao da bude otrovan polonijumom. Ruski stručnjaci koji su izvršili analizu (uzoraka) nijesu pronašli tragove te supstance", rekao je zvaničnik ruske federalne službe za biološka istraživanja Vladimir Uiba.

Britanski časopis Lanset objavio je 14. oktobra da su stručnjaci iz Lozane utvrdili da "uzorci sa tragovima krvi i urina sadrže povišenu i neobjašnjivu radioaktivnost polonijumom 210 u odnosu na referentne uzorke".

Klinička slika Arafata u trenutku smrti ne isključuje mogućnost trovanja polonijumom iako, kako ukazuju naučnici, palestinski lider nije imao dva znaka takvog trovanja - gubitak kose i mijelosupresiju (oštećenje koštane srži).

Arafat je umro 2004. u vojnoj bolnici nedaleko od Pariza, nekoliko sedmica pošto se odjednom teško razbolio na svom imanju u Palestini. Francuski ljekari su u vrijeme njegove smrti rekli da je umro od izliva krvi u mozak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније