Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 06. 2020. 23:31 >> 23:42
1

PUTIN I MAKRON

Evropi treba nova arhitektura bezbjednosti

Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su danas, preko video linka, o razvoju bilateralnih odnosa, mogućnostima za rješavanje sukoba u Libiji, Siriji i Ukrajini i mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti, prenosi Tas.

Oni su se saglasili da Rusija i Francuska, kao stalne članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN), imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu.

"U tom kontekstu, Putin i Makron su se saglasili da je veoma značajno da se realizuje inicijativa Rusije o organizovanju samita šefova država stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN", navodi se u saopštenju Kremlja.

Oni su razmotrili i različite aspekte stanja strateške stabilnosti u svijetu i naglasili da je važno da se očuva međunarodni mehanizam za kontrolu naoružanja i dodatno ojača povjerenje i predvidivost u vojnoj sferi.

Kako se navodi, Putin i Makron su razmijenili gledišta o mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti.

"Dvojica lidera saglasili su se o ključnim pitanjima koja u tom domenu definišu rusko-francuske odnose", navodi se u saopštenju Kremlja.

Makron je prihvatio poziv Putina da zvanično posjeti Rusiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније